Obre portes la 9a edició del Pessebre dels Pensaments de Móra la Nova


El conegut Pessebre dels Pensaments de Móra la Nova que construeix anualment el pessebrista Ivan Escoda, i que enguany arriba a la seva novena edició, obrirà les seves portes enguany el dia 7 de desembre quan tindrà lloc la inauguració. Enguany l'exposició està ubicada a l'Ateneu Cultural de Móra la Nova, un espai al Carrer Lluis Companys Nº 17, que ha permès ampliar l'exposició fins a 250 metres quadrats. Tot i que les novetats que es presenten en contingut són diverses, la principal és el canvi d'ubicació a l'ateneu i que ha estat possible gràcies a la col•laboració i implicació de l'Ajuntament de Móra la Nova que, a part de cedir l'espai, ha subvencionat les estructures de fusta que divideixen els més de deu diorames de l'exposició de l'edició d'aquest any.

Pel que fals continguts, enguany es renoven el diorama del naixement, la nevada, el col•legi de Natzaret, el Matalasser del poble, la Plaça de la Font , la Masia i els seus fruits i el Terrisser i també s'afegeixen el gremi de construcció i un nou diorama amb clics de Playmobil fet per Ivan Escoda i Martí, de 10 anys, el fill de l'autor del pessebre. Dins l’exposició també hi ha un diorama gegantí dels pescadors, el poble mariner i la mar amb una nova tècnica d’efecte d’aigua. A la mateixa sala també hi ha un espai pel Pessebre de les ARTS que han realitzat els professors i alumnes de l'Escola Municipal d'Arts Plàstiques i Disseny de Móra la Nova.

Sortejos i concursos

Cada any el Pessebre, totalment gratuït, té diversos concursos i sortejos. Només pel fet d'assistir com a visitant ja s'entra al sorteig de quatre lots de productes de proximitat ofert per “7 de Ribera, Olis Orim, La Solella i Celler Portes Obertes. Per aconseguir els àpats per a dos persones, els visitants s'hauran de fer una fotografia al photocall de l'exposició i pujar-la a les xarxes socials (Instagram o Facebook) etiquetant-la amb el hastag #PessebredelsPensaments. Es sortejaran, d'entre les fotos més originals, tres àpats als restaurants Mestral, a la Dana Eat&Drink i al restaurant Laia.

El concurs "Saps on som?" consisteix en buscar diverses figures amagades als diorames i indicar en una butlleta el lloc on es troben. En aquesta ocasió es sortegen tres premis d'excursions en família. Es sortejarà una excursió a les Coves Meravelles de Benifallet, una visita a les Mines de Bellmunt del Priorat i també una visita al Museu del Ferrocarril de Móra la Nova. Pel visitant 1000 també hi haurà un regal en forma de lots km 0 que ofereix “Construccions i reformes Ivan Cobo”.

També se sortejarà la tradicional cistella de Bazar Bentieb que és un clàssic des de la primera edició. Activitats en torn al Pessebre dels Pensaments El Pessebre obre del 7 de desembre al 7 de gener per visitar les exposicions però, a més, hi ha activitats que complementen l'oferta. Una serà els dies 8, 15 i 22 de desembre de 17h a 20h on es realitzarà una degustació de vins gentilesa de l'Escola Agrària de Gandesa, activitat gratuïta que es complementarà amb una comentada dels matisos dels vins que es tastaran.

Per altra banda, el 18 de desembre, també tindrà lloc l'arribada del Pare Noel que farà una cercavila pels carrers de Móra la Nova. A les 16.30h arribarà a la botiga El Núvol i, tot seguit, anirà fins l'Ateneu Cultural on recollirà les cartes i repartirà caramels.

El mateix dia del Pare Noel, a les 17.30h, l'animadora infantil moranovenca Mari Carmen Rios oferirà un conta-contes musical. En acabar aquesta animació es sortejarà el conte entre tots els nens i nenes que vinguin.

Els tallers formatius d'Ivan Escoda

Durant els dos mesos previs a la obertura del Pessebre dels Pensaments, Ivan Escoda ha estat impartint diverses formacions per explicar les tècniques artístiques que empra per realitzar el Pessebre. Una formació l'ha fet a l'Institut Escola 3 d'Abril de Móra la Nova on també participa a la construcció del pessebre escolar. L'altra formació l'ha fet impartint un curs accelerat de pessebrisme a l'Escola d'Arts Plàstiques i Disseny municipal on ha ensenyat les seves tècniques als alumnes. Per últim, també ha ofert un taller més lliure a la Biblioteca Municipal de Móra la Nova on ha ensenyat als usuaris com realitzar un pessebre en un format més reduït.

Els horaris i les dates d'obertura

L'exposició estarà oberta els dies laborables i els dissabtes de 17h a 20h i els diumenges i festius (16, 23, 26, 30 de desembre i 1 de gener) de 17h a 20h. Els dies que romandrà tancat seran els 17, 21, 25 i 29 de desembre i el 2 i 5 de gener.

VIDEO PROMOCIONAL CURT

VIDEO PROMOCIONAL LLARG


4 vistas

© 2015 by Ribera Produccions | riberaproduccions@gmail.com  |  Av/ Lluís Companys Nº 17 i 68 de Móra la Nova i C/ Major Nº 130 | C/ Pere Quart Nº 15 1º 2ª de Flix

  • Facebook Basic Square